Kerstkaart of Goed Doel?
18 december 2017

Kerstkaart of Goed Doel?

Stuurt u dit jaar kerstkaarten?

Ook bij Interswitch hebben wij tradities. Een van deze tradities is, dat wij geen kerstkaarten sturen naar relaties. In plaats daarvan doneren wij namens onze telefoonservice geld aan verschillende goede doelen.

Onze telefonisten en ondersteunende diensten stemmen hiervoor samen op het goede doel dat zij persoonlijk extra willen steunen. Uit deze keuzes is een top 10 samengesteld. Uiteindelijk heeft elk goed doel in deze lijst een donatie gekregen op basis van het aantal uitgebrachte stemmen.

De top 3 van goede doelen waar onze medewerkers dit jaar op hebben gestemd zijn:

1. Wees een kind
2. Buurtbuik
3. Hersenstichting

Wees een Kind

Wees een kind ontvangt donatie van Interswitch

Stichting Wees een Kind is een stichting gerund door vrijwilligers. De stichting is van een van onze medewerkers en heeft het weeshuis Wees een Kind in Malang (Oost Java) opgericht. Zij hebben als doel om kansarme kinderen in IndonesiŽ weer een toekomst te geven.

In het weeshuis wonen kinderen die thuis niet meer verzorgd kunnen worden door hun ouders, of geen ouders meer hebben. Naast onderdak, medische hulp en onderwijs biedt de stichting de kinderen ook toekomstperspectief door hen te stimuleren om te dromen over de toekomst.

http://weeseenkind.nl/

Buurtbuik

Donatie voor buurtbuik van telefonisten InterswitchBuurtbuik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca te bereiden tot maaltijden en uit te delen aan buurtbewoners op de locatie in Nieuw-West. Hiermee willen zij bijdragen aan een betere buurt door buurtbewoners te helpen die krap zitten en hen bijeen te brengen.

Met meerdere locaties in Amsterdam verspreiden zij dit initiatief langzaam maar zeker door de hele stad.

Mede door donaties als deze steunt Interswitch Buurtbuik ook bij het realiseren van hun aanstaande locaties in Utrecht en Eindhoven.

http://buurtbuik.nl/

Hersenstichting

Interswitch steunt hersenstichtingDe Hersenstichting doet er alles aan om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiŽntenzorg te verbeteren. Om dit allemaal te realiseren laten zij onderzoek doen, geven zij voorlichting en voeren zij zelf vernieuwende projecten uit.

Een hersenaandoening heeft een enorme impact op je leven en bijna iedereen krijgt hier een keer mee te maken. De Hersenstichting vindt dat dit moet stoppen. Hoe meer mogelijkheden zij hebben om de hersenen te begrijpen, hoe beter gezond we ze kunnen houden.

https://www.hersenstichting.nl/

Het nieuwe jaar

Met deze donaties willen wij een boodschap uitdragen dat het belangrijk is om mee te helpen aan een betere en gezondere wereld. Deze gedachte nemen wij mee naar 2018.

Namens ons volledige team wensen wij hierbij iedereen dan ook gezonde en gelukkige feestdagen toe en een kansrijk nieuw jaar!